donderdag 8 juli 2010

Ik loop....

De 2 lezers van mijn blog weten het al: ik loop....
In 2002 zette ik mijn eerste stapjes op de looppiste, gewapend met het schema van een vroegere sportleraar aan de KMS. Het was een « start to run » programma gebruikt voor de jonge officieren-in-spe.
Wat ik me er nog van herinner is dat we (we, ik liep met een collega) begonnen met een halve ronde lopen een hele ronde stappen... Heel fier waren we, we hadden nieuwe loopschoenen. Gekocht na een professionele test op de loopband.
Na 12 weken zouden we 5km kunnen lopen, of 30 min zonder stoppen. We liepen maandag, woensdag en vrijdag.
Nu lijkt het allemaal simpel, maar dat was het niet. Soms was het echt doorbijten, ik herinner me de eerste maal dat we 6 (!) ronden na elkaar moesten lopen. Die dag heb ik opgegeven, en panikeerde ik: wat als ik nooit meer dan die 6 ronden kon lopen, had ik het dan echt niet in mij?
De training erna stonden de zenuwen strak gespannen, zou het nu lukken? Ondertussen liep ik met de hartslagmeter van mijn man. Ik had zo'n vermoeden dat ik te snel liep, in ieder geval, ik kon geen tempo houden (nu nog altijd niet trouwens).
Ik heb het 12 wekenprogramma volgehouden en ik liep de 12,5 ronden uit. Fantastisch gevoel was dat, ik liep 5 km!!!!

Nu denk ik nog vaak aan de uitspraken van « mijn » trainer: « hiel-midden-teen » (neerzetten van de voet tijdens het lopen), « 5km lopen? wacht ik trek mijn schoenen aan, we zullen dat eens vlug doen » (en hij had gelijk, 5km lopen is net als een wandelingetje maken).
5 km op de looppiste werden looptochtjes buiten de kazerne...

8 jaar later nu, en ik loop nog steeds, 4 keer de 20km van Brussel later en ik wil meer. Net als elke jogger op een bepaald moment droom ik van een marathon. En misschien in 2011 probeer ik de marathon van Berlijn uit te lopen.
Daarom zullen op deze blog vaak loopspinsels te vinden zijn. Naast kookgek ben ik ook een beetje loopgek.
In oktober staat de halve marathon van Brussel op het programma... Beleef mijn trainingen mee... En beleef ook het gevecht mee tegens die laatste 10 kilo's...

Morgen ga ik terug naar mijn nieuwe bijeenkomst... Met wat gewicht extra, daar ben ik zeker van. Maar ik kijk ernaar uit.

Geen opmerkingen: