zaterdag 10 juli 2010

Verse tomatensaus met een Philadelphiatwist




Onze moestuin en serre barsten uit hun voegen.... De eerste tomaten worden rood, vroeg blijkt volgens kenners. En we hebben ook veel geluk gehad. Dit jaar hebben we onze eerste stapjes in het moestuingebeuren gezet, na een succesvol experiment met enkele courgette en pompoenplantjes vorig jaar (écht moeilijk was dat niet, courgette en pompoenen groeien ongeveer overal en zijn sterk als onkruid).
In ieder geval, dit voorjaar werd onze nieuwe serre in gebruik genomen en natuurlijk konden we niet wachten om te planten en te zaaien. Met het nodige beginnersgeluk hebben onze plantjes de nachtvorst doorstaan.
En nu: tomaten, chilipepers, paprika, aubergines.
Vandaag -ondanks de hitte- had ik zin om"iets" te doen met de vleestomaten die we geoogst hadden. 500 gram zware tomaten...


Verse tomatensaus met basilicum.



-3 grote vleestomaten
-2 kfl olijfolie (ik gebruikte lookolijfolie)
-2 sjalotjes
-120g Phildelphia light met basilicum
-bosje basilicum
-1 groentenbouillonblokje

Verwarm de olifolie in een wok, diepe braadpan. Voeg de sjalotten toe. Laat glazig worden.
Pel de tomaten, snijd in stukjes en voeg bij de sjalotten, verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat kwartier sudderen.
Meng de Philadelphia onder de tomaten en laat meesudderen en wat indikken. Voeg de fijngesneden basilicum toe en laat nog eventjes pruttelen.

Ik heb er deze middag pasta bijgegeten. Een verzadigende portie voor 7 propoints.
De saus is voor 2 personen en is maar 3 propoints.
Smakelijk!

Geen opmerkingen: