dinsdag 5 oktober 2010

Pompoenrisotto en pompoenpannenkoeken








Pompoenrisotto
4 personen,10 Propoints/persoon (gerekend met een verzadigende portie rijst)

300g risottorijst
4 kfl olijfolie
300g pompoen,in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 groentebouillon
2 dl witte wijn
2 el parmezaanse kaas
saffraan
Zout en peper
nootmuskaat

In een grote kookpan met dikke bodem de olijfolie verhitten,de ui, pompoen en look toevoegen en even laten zacht worden (onder voortdurend roeren).De rijst toevoegen en ook even mee laten verwarmen.
De wijn en saffraan toevoegen.
De bouillon met beetjes toevoegen (ongeveer een pollepel) en blijven roeren tot de rijst alle vocht heeft opgenomen, dan weer bouillon toevoegen.
Dit herhalen tot de rijst gaar is (zacht maar met beet)
Kruiden met nootmuskaat en de kaas eronder mengen
Direct opdienen.





Pompoenpannenkoeken.3 Propoints/stuk

250 g bloem
200 g pompoenmoes (pompoen in stukjes met wat water in magnetron op hoogste stand tot hij zacht is en dan pureren)
1 ei
200 ml halfvolle melk

Alles mengen en bakken in een hete koekenpan in wat boter.
De pannenkoekjes zijn dik zoals de Amerikaanse pancakes.
Lekker met wat ahornsiroop!



Geen opmerkingen: