woensdag 5 januari 2011

Bananenbrood


Gelukkig 2011 iedereen!
Mijn goede voornemens: structuur in mijn leven! Plannen, plannen en plannen. Vooral dan wat het eten en sporten betreft. Het leven gaat heel wat makkelijker zo.
De schade aangericht tijdens de feestdagen was blikschade: 200 gram erbij. Een blije Weightwatcher dus.

Bananenbrood (60 gram = 5 Propoints)

Dé manier om bananen op te gebruiken die een beetje té rijp zijn om zo nog op te eten.

260 g volkoren bloem (witte lukt ook)
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bicarbonaat
150 g ruwe rietsuiker
3 el plantaardige olie
2 eieren
2 bananen

Meng de bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.
Plet of blend de bananen, meng met de suiker, olie en de eieren.
Meng de droge en natte ingredienten.
Giet in een bakvorm.
Ongeveer 1 uur in een oven aan 180°C. Het brood is klaar als een mes of priem er schoon uitkomt.
10 minuutjes laten afkoelen in de vorm.

Heerlijk als ontbijt met wat minarine of Philadelphia natuur!

Geen opmerkingen: