woensdag 12 januari 2011

Santa Fe kip-en rijstsoep


Ideaal voor deze donkere periode na kerst... troost en warmte in een soepkom.

Santa Fe chicken soup (8 personen, 4 Propoints)

2 uien
3 teentjes look
250 gram champignons
rode-groene-gele paprika
300 gram maïs
250 gram bonen uit blik (ik gebruikte mengeling van kidney en witte bonen)
300 gram kippefilet
300 gram gekookte rijst
2 blikken gepelde tomaten
tabasco
zout en peper
paprikapoeder (2 kfl, of naar smaak)
chilipoeder (1 kfl)
komijnpoeder (1 kfl)

Snipper de uien fijn, snijd de look in stukjes (of pers de teentjes)
Snijd de champignons in schijfjes of in stukjes.
Snijd de kippefilet in stukjes.
Stoof de groenten aan in een beetje water, voeg de kippefilet toe. Voeg de tomaten toe en de kruiden. Laat sudderen.
Spoel intussen de bonen.
Wanneer de kip gaar is, voeg je de rijst en bonen toe. Kruid verder af naar smaak. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is (ik hou van dikke maaltijdsoep).
Serveer warm.

Nog lekkerder de volgende dag en ideaal om in te vriezen!

Geen opmerkingen: