vrijdag 25 februari 2011

Pangasiusfilet met parmezaankorst


De gewoonte van het huis hier is telkens de visvoorraad dient aangevuld te worden een goedkope vissoort en een duurdere vissoort te kopen.
De vis wordt in de Colruyt gekocht, diepvries dus. Manlief houdt niet van graten, verse vis vinden is niet zo gemakkelijk in een dorp én ik heb het idee dat Colruyt een verantwoord vissersbeleid heeft.

Dus nu hebben we zalm en pangasius in de diepvries. Pangasius wordt nogal neerbuigend behandeld, omdat het wel... naar niks smaakt, maar de filets zijn stevig en ideaal voor de volgende bereiding.
Het originele recept gebruikt tilapia (mijn favoriete vis) maar ik gebruikte dus pangasius.

Pangasiusfilet met parmezaankorst (2 personen, 5 Propoints )

240g pangasiusfilet
30g paneermeel (de paprika-peterselieversie)
20g Parmezaanse kaas (liefst zelf versgeraspt)
1/2 kfl lookpoeder
1 kfl Italiaanse kruiden
zout en peper
oliespray.

Meng het paneermeel, de kruiden en de kaas.
Paneer de vis ermee, de vis is vochtig genoeg zodat het paneermengsel blijft kleven.


Leg de gepaneerde filets op een bakplaat ingevet met olie, ideaal om de WW oliesproeier te gebruiken (geen points tellen!) en besproei de filets nog even met wat olie.


Plaats onder de gril (ik zette de oven op hoogste grillstand)gedurende een 15tal minuten.
Et voilà: homemade vissticks met kaas!
Hier werden ze opgediend met risonipasta met 1 el pesto erdoor gemengd, gestoomde worteltjes en het restje van de oosterse boontjes.


Voor lunch had ik een kip en baconsandwich gemaakt. Heerlijk!


In de mix:
100g brood
mosterd
50g kippefilet
30g bacon, knapperig gebakken in tefalpan
ijsbergsla
romatomaat
(9 Propoints)

Negeer het slaatje op de achtergrond: het goede idee om een venkelslaatje met peer "on the side" mee te nemen, bleek de volgende dag niet zo'n goed idee toen de peer helemaal slap en melig was geworden... bah!

Geen opmerkingen: