dinsdag 16 augustus 2011

Gevulde courgetteAlhoewel de zomer en dan vooral de zon ontbreekt, doet onze tuin zijn best. Vooral de courgetteplanten doen hun naam van massaproducenten weer eer aan.

Dit jaar zijn er groene, tijgercourgettes (groen en geel gestreepte) en de eightball courgettes oftewel de ronde courgettes.
Deze courgettes worden vooral gebruikt om te vullen. In de winkel zijn ze niet groter dan een stevige tennisbal... In mijn tuin hebben ze de grootte van een volleybal... Vandaar dat ik ze doormidden snijd en een helft per persoon opdien.
Een no-nonsense lekkere maaltijd, die je op voorhand kan maken.

Gevulde ronde courgettes
10 Propoints/persoon

Natuurlijk werkt dit ook met een gewone courgette. Zelfde principe/smaak, andere vorm

Voor 1 persoon:
1/2 courgette of een kleine tennisbal-courgette
1 ui
120g américain natuur
100g gekookte rijst (kan restje zijn)
1 kfl olie
30g Philadelphia light basilicum
1 klein blik gepelde tomaten (of verse tomaten, gepeld, in stukjes)
30g mozarella light (niet mijn favoriet qua smaak maar om te gratineren, lukt het nog net)

Snijd de courgette middendoor en haal de pitten eruit. Schil de courgette eventueel (hier was de schil te hard om te eten, dus heb ik hem geschild). Haal de zaden eruit en hol hem een beetje uit.
Zet de courgette in de magnetron (hier een 10 minuten) tot hij zacht is (controleer tussendoor, courgette moet nog zijn vorm houden).
Maak ondertussen de vulling: fruit de ui (en knoflook, ik gebruikte knoflookolie -was een beetje lui-)in de olie. Voeg américain toe en bak rul. Voeg de tomaten toe, peper, zout, tabasco smoked chipotle. Laat even sudderen, voeg indien nodig nog wat water toe. Voeg de Philadelphia toe.
Leg de courgettes in een ovenschaal, vul ze met het rijst-gehaktmengsel. Beleg met de schijfes mozarella. Druppel eventueel nog wat tabasco over de kaas.
Zet ongeveer een half uur in de oven op 180°C of tot de kaas is gesmolten en gegratineerd is.
(Ik heb vandaag ook wat maïs bijgevoegd die nog in de ijskast stond, ook lekker erbij, maar vergeet de PPoints dan niet aan te passen)

Smakelijk!


Geen opmerkingen: