donderdag 1 september 2011

Mexicaanse gehaktballetjesNa een week zelfopgelegde rust, mijn scheenbeen deed nog altijd pijn en ik was niet zeker of het nog steeds de ontsteking was, of wennen aan de nieuwe steunzolen, ben ik sinds dinsdag weer aan het lopen. Langzaam, kleine afstanden... Dinsdag op gras een 4tal km afgelegd, vandaag op de loopband een 5 km tegen de rotvaart van 8 Km/uur.
De loopband moest letterlijk afgestoft worden, de dvd-speler was nog niet geïnstalleerd, maar er was deze onderhoudende serie:

Ridge die toch niet met Brooke trouwt, weer bij Taylor zit, er is iemand dood, wie was me niet duidelijk, dat heb je met die diepgaande thrillers...

Het weer vandaag nodigde uit tot een zomers receptje: Mexicaanse gehaktballetjes. De inspiratie haalde ik uit een Colruyt-kookboek en ik hoopte dat de meiden er ook tevreden mee zouden zijn (gedeeltelijk succes: balletjes ja, saus "smaakt raar", tja er zitten groenten in...)

Mexicaanse gehaktballetjes (5 Prpoints/persoon).
Voor 4 personen:

400 g gevogeltegehakt
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 sjalot
1 ei
800 gepelde tomaten met basilicum in stukjes
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
100 g maïs
cajunkruiden naar smaak
1 bouillonblokje
peper en zout

Meng het gehakt met het geklopte ei tot een homogeen geheel. Draai hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal. Breng een kookpot met water aan de kook, leg daarin de balletjes, eventueel in meerdere keren. Neem de balletjes eruit als ze boven drijven en laat ze uitlekken.

Verwarm de olijfolie in een grote pan of wok. Snipper de sjalot en knoflook en laat glazig stoven. Snjd de paprika's in grote stukken. Voeg toe aan de sjalot en knoflook. Voeg de tomaten toe, de kruiden en het bouillonblokje. Laat 20 min sudderen tot de paprika zacht is. Voeg de maïs toe en als laatste de balletjes, laat nog 10 min sudderen zodat de smaken van de saus goed in de balletjes trekt.

Dien op. Lekker met rijst of pasta.
Smakelijk.


Geen opmerkingen: