maandag 24 oktober 2011

Herfstjogjes en pompoenconfituur

Ja, kabouters bestaan:

Waarom zouden er anders waarschuwingsborden bestaan voor overstekende kabouters? (logica van een zesjarige, geef toe, er zit iets in)

Herfst in Brussels park:



Mooi! (en een goed excuus om even te stoppen nadat ik meeliep met de "grote" jongens)


Herfst op de looppiste tijdens intervaltraining... Wie houd ik voor de gek, het blijft afzien op deze supersonische state of the art-loopbaan...


Gelukkig is er na afloop een boterhammetje met pompoenconfituur!


1 kg pompoen in stukjes (ik gebruikte diepgevroren, lukte ook!)
500 geleisuiker
1/2 kfl kaneelpoeder
2 el limoensap
1/4 eetlepel nootmuskaat
1 el vanille extract
eventueel beetje water




Alles bij elkaar voegen in een kookpot met dikke bodem.
Laten koken en indikken.
De dikte van de confituur kan getest worden door een lepeltje met confituur even in de koelkast te leggen en te controleren of hij dik genoeg is.
De confituur in zuivere warme bokalen doen (ik laat ze even meedraaien in het afwasmachine op hoge t°), goed afsluiten en laten afkoelen.

Geen opmerkingen: